2020's Easy Money Making Strategies - Register now!

Basic Gk Questions for KIDS

Most important simple GK questions for Kids under the age of 7 years.It enhances the basic knowledge about India and world


1.Who is the father of Indian nation?
Answer: Mahatma Gandhi

1a. Who is the Prime Minister of India?
answer: Narendra Modi

2. Who is the president of India?
Answer : Ram nath kovind

2a. Who is known as the First Citizen of India?
Answer: President of India

3.Who is the vice president of India?
Answer : Venkaiah Naidu

4.What is the national emblem of india?
Answer: Lion Capital of Ashoka

5.what is the national motto of india?
Answer: Satyameva Jayate

6.What is the national anthem of India?
Answer: Jana Gana Mana

7.Who wrote National Anthem?
Answer: Rabindranath Tagore

8.What is the National song of india?
Answer: Vande Mataram

9.Who wrote National song of india?
Answer: Bankim Chandra Chatterje

10. What is the capital of India?
Answer: New delhi

11. How many colors are there in national flag of India?
Answer: Three ( Saffron, White, and Green)

12. What is the color of ashoka chakra?
Answer: Navy Blue

13. How many line are there in Ashoka Chakra?
Answer: 24

14. how many states are there in india?
Answer: 28

15. how many union territories are there in india?
Answer: 8

Source link

2020's Easy Money Making Strategies - Register now!